2009. augusztus 20., csütörtök

Fejezetek egy magyar szingli pasi életéből/2

Ha már megpucoltad azt a telibevert krumplit, csinálj is belőle valamit!
Ám legyen. De előbb csutka hangerőn meghallgatom a világ legjobb mulatónótáját.

Paprikáskrumpli alkesz módra by Eltiron

Vágjál össze kb 15 deka mindenféle szalonnát(nekem ma császár volt itthon, a füstölt fajtából) pirítsd le, majd tegyé' hozzá vagy 30-40 deka kockázott vöröshagymát. Amint beleraktad a hagyit, irtózatos sebességgel karikázz fel kb 20 deka lángolt- avagy parasztkolbit, csak puha legyen, hogy fossá főjön és sűrítse a szaftot. Amikor a hagyma már üveges és a kolbi kiizzadta a zsírját, nyomj hozzá 2 db. felszeletelt friss paradicsomot. Fedő rá, nézd hogy lesz püré az egészből. Na most már ráboríthatod a kilónyi felkockázott krumpli és fűszerezheted (só, frissen őrölt bors, meg két evőkanál fűszerpaprika). Öntsd fel annyi vízzel, h ellepje és menj el inni meg zenét hallhatni (szex ilyenkor nem jó, mert ha elhúzodik, akkor túlfő/odaég a cucc). Ha megpuhult a rumpli, karikázott debreceni/cserkeszkolbi(ami nem a cserkészekről kapta a nevét, hanem egy roppant vicces kaukázusi népcsoportról)/frankfurti virsli mehet bele jó sok, meg házilag készített csipetke. A végén tegyünk bele rettentő sok erőspaprikát, hogy másnap is fájjon. Cékla meg ropogós friss kenyér jöhet minden mennyiségben.

Tuti, hogy sok egészségmániás már a leírás láttán is hányingert kap. De én így szeretem. Sokat segít a dologban az, hogy nem kell aggódnom attól, mit fog szólni az, aki másnap felkel mellettem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése